Лека нощ на мама, татко
и на баба, и на дядко,
на боички и тетрадки,
кукли мили и играчки.
Лека нощ от мен на всички
малки и големи птички,
от игрите уморени,
във гнездата притаени.
Лека нощ, цветя, тревички,
свели в тъмното главички,
спете, мънички светулки
и щурчета със гъдулки.
Лека нощ на вас, звездички,
вижте, махам ви с ръчички.
Рано Слънчо ще ни буди
пак отново да се трудим.
© Гери Грозева Всички права запазени