Ти пляскай ми, живот - душа.
И милвай ме, поток - вода.
Ти плащай ми, какъв е грях.
Съшивай ме... свещице - прах.
Прощавай ми, рисувай дъх.
Лекувай ме, отпивай кръв.
Спестявай ми... от всеки стон.
Изплитай ме... в сърце - амвон.
Политай си... и хвърляй зов.
И болка е... и стрък - любов.
Ти спинкай си, това е стих...
Сънувай ме. Лети, лети!