Сигнализирайте ни за нередност, ако смятате, че някое произведение е плагиатствано или не отговаря на правилника.
Моля, пишете само в краен случай с конкретно посочване на нередността и при наличието на доказателства!
Трябва да влезете с регистрацията си преди да можете да изпращате съобщения!
Но Хайд е дело, издънка, неотчетен остатък от личността на ординерния Джекил. Хайд е претенцията за мащаб в лилипута, Хайд е изкривената гъливерщина, която избива от несъзнаваното на ситния човек.
Дори и организираната престъпност с нейните октоподен подход страда от патологичната си същност - чувството за малозначителност (доктор Джекил). Поради тая причина се ражда и Хайд, желанието за власт.
Спасението от лилипутското и престъпното е - да си дадем сметка за шизофреничното отнасяне на Джекил и Хайд у нас, и да превърнем това отнасяне в синтетично.