Чуваш ли как стене сърцето ми,
когато те няма до мен?
Виждаш ли чертите на лицето ми,
когато се отделяш от мен?
Сега си далеч, но мислите ми
са винаги с теб!
И макар да не рече, аз чувствам,
че ти липсвам ужасно,
дори и на теб да не ти е ясно.
Протягам плахо ръка, но уви, сега
не те намирам!
Улавям въздуха наоколо с мъка,
но отново така не докосвам
теб и любовта.
И защо - защото просто те няма,
защото сега си далеч и дори
за момент, пак усещам липсата ти!
И отново протягам плахо ръка
и търся твоята!
© Ваня Янчева Всички права запазени