24.03.2011 г., 15:02 ч.

Литни ми, птичко 

  Поезия
593 0 1

ЛИТНИ МИ, ПТИЧКО

 

Литни ми, птичко, надалече.

Иди при моя скъп любим!

Сама не искам да съм вече,

несгоди с него да делим!

 

Привет му занеси от мене

и колко любя му кажи!

Решение той нека вземе,

тъй самотата ми тежи!

 

Със него двама и в бедите

не ще е труден наший път.

Със него радостно звездите

ще ни огряват и зоват

 

към светли бъднини сияйни,

към дни спокойни, залез тих!

А спомените си безкрайни

ще спомня всеки мълчалив.

 

Литни ми, птичко лекокрила!

При него ти сега иди!

С надежда ще те чакам, мила.

Добра ти вест ми донеси!

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ани, този стих чудесно би се вместил като текс на песен, много музикален, направо се лее
Предложения
: ??:??