Локдаун
Маски. Каски. И противогаз.
Коридор зелен. Вечерен час.
Ресторанти, барове? Сакън!
Никакво излизане навън!
За училището забрави!
Сядай и с компютъра учи!
Туй дистанционно обучение
предизвиква мъничко съмнение,
щото иначе ще си във клас
и ще учиш всеки следващ час.
Щеш, не щеш училище това е!
А сега какво е? Дявол знае!
Всяка нощ си лягаш във кревата
и посягаш нежно към жената.
Тя те блъска! Почва да крещи:
не! Не може! Маската сложи!
Сексът вече не е секс дори!
Щом ти казват „маската сложи“
все едно е секс с презерватив!
Е, и с маската ще съм щастлив!
Лошо! Лошо! Няма накъде!
Всяка сутрин казват, че сме зле!
Тази нощ са толкова умрели.
Още толкова са оздравели!
А ваксината дали помага?
Вируса ще гътне ли веднага?
Ваксиниран! Хоп, и дал фира!
Нееее! Ваксината си е добра!
Но ефекти имало странични!
Следствията после са вторични!
Без да искаш оцеляваш пак!
Учени се чудят - ама как?
Как ли? Сутрин глътнеш бързо две!
Не по сто! А две по петдесет!
Ако ги събереш във едно
и ще станат два пъти по сто!
После на обяд се ваксинирай!
Вечерта с ваксината не спирай!
Най-добра ваксина е това!
Другото е само парлама!
Не ти Пафйзер, Астра и Зенека,
двете правени са за човека.
Но ракията си е една!
Най-добра ваксина си е тя!
25.03.2021 г.
© Георги Иванов Всички права запазени
(за Гинес даже бих го номинирала.)
Спестява време, здравето, парите.
Сега отивам да се ваксинирам.