25.09.2016 г., 14:57 ч.

Лондон 

  Поезия
460 1 2

Градът на островна държава
в който липсва тишина.
Видян да е - си заслужава
по всяко време при това.

 

Градът на Шерлок Холмс и Ленън,
на автобуси с две нива.
Градът във който без проблеми
ще се разходиш вечерта.

 

Градът, изпъстрен като черга,
с различни хора и съдби.
Пълзи през него, горда Темза
и го пречиства от беди.

 

Сякаш, че е град-държава.
Богат на случващи неща.
Този град си заслужава
да е във челните места.

 

Недей пропуска да го видиш,
сърце е той и цял тупти.
Не го разглеждай само в книги,
а със нозе, го прекоси.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??