ЛЯСТОВИЧКА
Лястовичка лекокрила
във гнезденце се е свила.
Бди над свойте яйчица -
ще си има тя деца.
А пък таткото грижлив,
лястовичко - обичлив,
като най-добро другарче
често носи ù комарче.
Около гнездото тича,
с приказчици я развлича.
Яйчицата със надежда
често-честичко поглежда.
© Лилия Велчева Всички права запазени