1.12.2010 г., 12:04 ч.

Лято по никое време 

  Поезия
535 0 8

 

И така, както кротко стоях си на плажа,

заслепи ме пожар от немирна коса,

сбрала в кичури мокри и изгрев, и залез,

и солена целувка на морска вълна.

 

Още дъх не поела и вече бях пленник,

като риба се мятах в най-синия взор,

безнадеждно оплетена в ласкави мрежи,

безметежно отвята без бряг и без брод.

 

А под твоите пръсти дъгата политна

и изтръпна по мен в многоцветни искри.

Аз полепнах солено по твоите мигли

и тръпчиво от твоите устни отпих.

 

Олюля се под нас прегорелият пясък

и обгърна телата ни с дюнна ръка.

Като късче море върху миден отблясък

твоят допир по моята кожа преля.

 

                                      01.12.2010

© Росица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??