Кошутена
без оправдание
заплетена из собственото си
себеотрицание.
Химерно гледаща
във непрогледното,
илюзия в
очите на неверното.
Под хълмовете на нечути
истини
господстваш в лицемерното
си искане.
Миражно истинска,
забулила си свойте
слабости, а
слабодушния
подкупила в греховности.
Недъгава сестра на истината
оставаш ТИ...
... лъжа,
обмислена и
лекомислена...
© Искра Радева Николова Всички права запазени