20.02.2008 г., 22:49 ч.

Люби ме (едно остана от мен за обичане) 

  Поезия
720 0 8
Люби...

Едно остана от мен за обичане,
превърнах се цяла във вяра.
Душата ми - просто отричане
и призрак съм за човешко без мяра.

А моята вяра е безока любовница,
дрипава блудница, жалка надежда.
И свят е безкрилен, шарен, проклет,
от дявола на заем тихо е взет.


И уж съм човек. В театър на сенки.
И уж до последно обичам... живея.
И моята вяра е моят завет,
да горя, да престана да тлея...

Люби...

© Свобода Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??