Любов
Любов ли бе, да я опишеш!
На кратко – с думи прозаични.
Любов – изстрадана, кармична!
Удавница и после възкресена,
Окъпана във сълзи и във вино!
Във вино – черно и горчиво,
което жадно те опива,
с което и кръвта ти кипва,
живее в теб и бавно те убива!
Стихия силна, страст и болка!
И мрак, и светлина сияйна.
Отнема ти, но дава още толкова.
Неземна сила и неразгадана тайна!
До де си жив и още дишаш,
ще бъде в теб, ще те обсебва
Предай ѝ се ,до край изпий я...
Любов ли бе, да я опишеш!
© Просто Някой Всички права запазени