Тъй като насилието е без граници и не зачита делник, празник, публикувам това, за да не си заравяме главата в пясъка сред еуфорията на два гореми празника, с риск да ви разваля празничното настроение!
ЛЮБОВ И ОМРАЗА
Ний всички сме артисти и спортисти,
хуманисти и звездни журналисти…
В доктринерния ни театър –
… ”От синята пъпка до червения вятър…”
Черният ни хумор малко е циничен,
но е интересен и много “романтичен”…
“обесени на катерушка
от ревнивата си дружка…”
“… застрелян пред бащината къща
от омразната си тъща…”
“… катастрофирали с колата –
от ближните си за разплата…”
“… ударени с чук и сопи по главата –
от комшиите в махалата…”
Изстъпленията не са организирани,
а неформално, инцидентно ситуирани…
Някакви случайни главорези
правят смели атаки и дръзки набези…
Изобретяват се уникални грандиозни открития
на интересни случки и велики събития…
Но борбата с корупцията продължава;
победата над тероризма наближава!...
Скоро ще дойдат Гюро и Михо,
за да стане стабилно и екологично тихо!...
© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени
Произведения без художествена стойност НЯМА ДА ПУБЛИКУВАМЕ. Пример: есе на три реда: "О, мило, колко много те обичам. Ти си всичко за мен. Не мога да живея без теб..."
Разбира се
"Скоро ще дойдат Гюро и Михо,
за да стане стабилно и екологично тихо!..."
има далеч по-голяма стойност от онова за милото... Мъка, мъка...