28.06.2024 г., 15:43 ч.

Любов към предметите 

  Поезия » Свободен стих
162 0 0

Любов към предметите

Предметите в дома са живи същества.
Храна приемат те от ръце човешки.
Храна съдържат за душата. Амулети те са.
Стават амулети, когато и ако, обича
Ги човек със своя поглед и със своите
Ръце. Благословените ръце човешки.

Ръцете на човека съдържат всичко.
Те хранят и храна приемат за душата,
Ума и волята те хранят, чувствата
Приемат те – откъде? – цялата природа
Е с чувства пълна – природата е
Майка и утеха за всички хора,
Които да гледат умеят и да пипат, и
Галят предмети най-различни.

Цялата природа е градина, двор и дом.
Но започнѝ ти своите упражнения
За любов и любене прекрасно в своя
Земен дом. Печка стара неработеща
Ти имаш – да я изхвърлиш искаш
На боклука. Може. Но и решение
Друго има – да я превърнеш също
В „амулет“. Като начало обърни я.
Да постои тя нека надолу със „главата“,
Ил да легне настрани сложи я.
Така се освежава и „почива“ предмет
Всеки у дома и ни той благодари.

Свежо, чисто става у дома,
Настроение, празник се поражда.

Отверка, клещи, гайки най-различни,
Пирон ръждясъл и ненужен – логиката
Съща е навсякъде във всичко у дома –
На твойто ново и специално, ритуално
Отношение – любовно обръщение.
Храниш със внимание всичко що
Те обкръжава – непринудено, естествено
И волно – любов – храна ти даваш.
Ще видиш ти тогава – приятно изненадан:
Светлина, и своеобразна красота
Се ражда и поражда – сега е вече
Редът твой – да се храниш – наслаждаваш
От предметите – амулети във дома –
Що така създаваш. Слава на любовта твоя!

Ще се научиш ти да любиш, ще намираш
Бързо лесно предмет всеки – те, тези
„угоени“ и отхранени от теб предмети
Ще ти служат в дните. Ще ти служат
Те така като тризъбеца на Шива, като
На Велес посоха прекрасен, като на
Велес велики бог природен всичките
Животни, всичките растения.
Любовта се първо в природата
Разпръсква – после тя ще оросява
Твоята душа, духът ще вдъхновява
За нови пътища и направления,
За нови в Природата завоевания –
Достижения.

На Велес, и боговете Славянски други,
Слава Лесничея тук изрича, и на него,
Що чертае ново възпитание, и
Надежда нова, вдъхва който.

Безкраен е света с предмети,
Същества различни, да се прави
Има винаги какво. Да се любов "сее"

Първо - и да се приема после.

Ура

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??