Любов с вкус на кафе
Не обичам да е сладникава любовта,
както бучите захар в кафето.
Всички онези лигави умалителни имена
са толкова далеч от гласа на сърцето...
Не обичам планове и празни обещания,
обичам всичко да бъде тук и сега.
Не променяй вкуса на кафето със сметаната,
в лъжите красиви не е любовта...
И мляко моля те недей ми наливай,
не разводнявай чувствата така -
кафето с мляко по-бързо изстива,
пие се бързо, без спомен затова...
Чиста силна и много гореща,
така искам любовта, така пия кафето.
Не се целя в комплименти, цветя или вещи...
Искам само едно - и то е сърцето!
© Радослава Михайлова Всички права запазени