Любовна притча
Откраднах любовта от боговете,
а боговете, както са добри
изпратиха след мен всички псета и
всички дяволи дори.
- Обратно я върни!- о, как ревяха,
о, как проклинаха ме за това.
Била родена за небесна стряха,
а не да стъпва боса по тревата.
Била единствена и за избрани,
била за божествата любовта,
но аз не чувах страшните закани,
а чувах й над света.
Откраднах я от техните забрани
да слезе на земята вече тя!
© Александра Всички права запазени