От небето синьо ще откъсна
две парчета за очите ти.
От луната жълта ще откъсна
пак парче, но за косата ти.
От тополата ще взема клонче
в твоята снага да посадя.
От конярника ще взема конче
с него пътя ти да проследя.
Щом на извора пристигнеш цяла,
ще напия твоята вода.
Зад ухото ти и китка бяла
от сърце с мерак ще открадà.
© Никола Апостолов Всички права запазени
Хубаво!