„Любовницата" на моя приятел...
(по действителен случай)
Имам аз един колега -
болест странна го налега...
Още рано, отзарана,
жена зарязал под юргана,
хуква по колата стара...
Ах, как изгнил й е хастарът!
„Опел" двадесетгодишен -
според мен, съвсем излишен...
Но нали съм бояджия,
гледам язвите да скрия,
с каквото мога му помагам
и таратайката притягам...
А той я бърше час по час,
дори й шепне във захлас!...
Отдалеч го наблюдавам
и все съветите си давам,
че на тая трошка дърта
няма що да се озърта,
тя и тъй си заминава,
дълго май не й остава,
а любовта си към колата
да дарява на жената.
Даже да е „лекотоварна",
тя му е съпруга вярна!
Но той не ще да ме послуша,
на шефа му дойде до гуша
и свойта власт да му покаже,
ще вземе май да го накаже...
Хора, моля помогнете,
опита си споделете.
Нека, малко се поучи,
че какво ли ще се случи,
ако вземе догодина
да си купи лимузина?...
© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени