Любовта – онази дълготърпеливата.
Любовта – онази пълна с благостта.
Любовта – онази дето не завижда,
а свети в своя собствена звезда…
Онази – дето зло не мисли.
Онази, при която няма суета.
Онази – дето не безчинства
на чуждий гръб да трупа тя беда…
Любов, която се не превъзнася,
не мисли зло и се не гордее.
Любов, която дава и не ще в замяна
да дири своето в това безумно време...
Любов, която без да се надява,
на всичко вярва, всичко преживява.
Любов, която се раздава
без корист, тайничко, но до забрава…
Онази – дето всички дирят.
Онази – пълна с мъдростта.
Любов, която дава сила и опора…
Любов – възпятата и във песента.
© Силвия Рашева Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Ще откриете, че животът все още си заслужава, ако просто се усмихнете »