Свири цяла нощ щурче
как успява без да спира
омайно ни разказва, че
любовта е вечна, жива.
Как пътува по света
със гъдулката вълшебна
срещнало се с любовта,
но изгубило я в бездна.
Че от вечни времена
любовта с небесна сила,
идва винаги сама
и самичка си отива.
Свири бедното щурче,
свири,до зори ,не спира
казва,че едно сърце
жадно за любов умира.
© Рени Маргина Всички права запазени