Аз не съм Калдерон,
нито Байрон, ни Гьоте.
Имам име красиво
и съм с чиста душа.
Спазвам всеки закон.
Радвам се на живота,
а с очите попивам
тайните на света.
Аз не съм и Висоцки,
ни Малинин, ни Динев.
Шестострунна китара
на стената виси.
На гърба си аз нося
само свойте години.
Любовта към България
по лицето личи.
© Валентин Йорданов Всички права запазени