Презрял опасността и всеки грях,
(последният ще бъде изневяра),
избръснат много гладко гълтам прах
насред поле... стърча кат икебана.
В поредния дуел ще браня чест
а секундантът крачки мери бавно
Застрелвам опонента с манифест:
– За фуста, драги, гътваш се безславно,
че влизат в сметката едни рога.
Възможно е дори да са предимство.
Какво тук значи някава вина...
Нима мадам е повод за убийство?!
– В колодата съм винаги асо –
изрече рогоносецът, – защото
обикновено стрелям на месо,
единствено Ви чака опелото.
– Мосю, ако не ви прострелям днес
ще ме презре навярно обществото
ако сте склонен на единствен жест –
да не развяваме в дуел бельото.
Плесникът с ръкавица е беда –
след изстрел ще ти трябва и лопата.
Защото щом помислиш за жена,
то вече кандидат си за рогата.
Жени Иванова
© Jasmin Всички права запазени