Магарето решило да се учи
(навярно и от празна суета)
и диплом светски да получи,
да е уважавано накрай света.
Открило то и някаква овчица
парите обещала - май наведнъж,
но казала му нежната царица,
че трябва да ù стане неин мъж.
Магарето приело със насмешка -
наум си казало "Прекрасен шанс!",
сторила дамата наивна грешка -
изпратила го в лъжовен транс.
Набързо отлетели шест години
далеч от провинциалния градец,
но, както споменават и роднини -
осилът получил диплом и живец...
Подскочила овчицата до небесата,
решена смелия съпруг да поздрави,
но там заварила да си тресе месата
жребица с любимия прегърнати, уви!
© Янко Всички права запазени