Магарешки неволи
Силен рев изригна, огласи полето.
Где когото стигна, спря се, общо взето.
Марко беше гневен на една кобила,
че без да му мисли муле му родила.
А той, личност важна, със куп опоненти,
погледа си вперил бе във парламента.
Ала с таз издънка - дете незаконно,
появи се спънка за вота му скромен.
Как сега на воля свойте магарии
би могъл да върши и да ги покрие?
Да беше изчакала тя имунитета,
щеше да преглътне, и да му олекне.
© Пенка Войнова Всички права запазени