Животът си върви, а Бог си дреме
и все не стигат пустите пари -
реших аз риска храбро да поема
и спретнах магазинче за мечти.
Продавам всякакви, според клиента,
красиви мисли слагам за пълнеж
и в сънищата ги редя на ленти
от най-ефирен поривен копнеж.
Мечти от малки, та до най-големи;
усмивки и най-чудни брегове,
любов, печалба, миг безвремие,
поникващи от устрема криле...
Продавам евтино - с тъга и болка
ми плащат хората, и със сълзи,
претеглям на везните, виждам колко
и пълня във пакетчето мечти.
И бизнесът върви, не се оплаквам,
опашката се вие във зори,
нарамил всеки мъките си – чака,
душата си със блян да вдъхнови...
© Михаил Цветански Всички права запазени