За всички останали той е мъж най-обикновен,
не е нито голям красавец, нито богат бизнесмен,
не прилича на белия принц от приказката бяла,
за който всяка жена в сънищата си е мечтала,
няма лъскави коли, няма луксозни къщи и пари,
не е приказлив, на глас „обичам те” не казва дори.
Но само той единствен може да ме обича така,
че в сърцето ми незалязващо слънце да се роди,
и без да ми сваля като другите от небето звезди,
рай от ада да сътвори, бял огън в мен да разгори,
черният облачен лед на зимата ми да се стопи,
залезът тъжен в нов изгрев весело да заблести.
Щом ме погледне с искрените си, влюбени очи,
в мен красива пролет камбанено запява и цъфти,
спомен мъртъв стават всичките горчиви беди,
с щастие облича безрадостните дъждовни дни,
за него аз съм специална жена, а не само някаква,
само той единствен ме обича винаги и всякаква.
Обича ме и когато съм умна, кротка, добра и красива,
и когато съм глупава, неразумна, своенравна и дива,
обича ме намръщена, усмихната, нещастна, щастлива,
дори и облечена с роклята, която никак не ми отива,
само той може да ме обича и тогава, когато съм бяла,
и тогава, когато от злобни облаци съм във кал цяла.
Единствен той ми подава ръка и не се отрича от мен,
когато в няма агония се гърчи моя смъртно ранен ден,
само той, единствен той, за мен и живота си би дал,
той е моят безценен божи дар, моят приказен „крал”,
а аз съм неговата вярна „кралица” и любовта ни -
непобедима магия, до гроб от уроки ще ни брани.
© Кръстина Тодорова Всички права запазени
Пожелавам ти много любов и много
щастие да има винаги в живота ти!