- Мамо, вярно ли в нашите земи
живял голям певец преди?
- Да, чедо! Живял е в Родопа планина,
в град построен в нейната висина.
Този певец казвал се Орфей,
песен пеел като славей.
С песента си омайвал в планината
всичко живо във въздуха и на земята.
- Мамо, искам да бъда като Орфей,
да пея, мамо, като славей!
- Помни тогава съвет от мен -
пей, чедо, всеки ден!
Тайната за песента е там, където
силно бие на певеца сърцето.
Певецът пее с помисли чисти,
който пее зло не мисли!
Твоята, дъще, душа е сълзица,
труди се много и ще станеш певица.
Тогава ще сбъднеш твоята мечта
да пееш тук или нейде по света.
Да пееш някога и на голяма естрада,
да получиш най - голямата награда.
Затуй, мое, мъничка душица,
заспивай да пораснеш и станеш певица.
- Добре! Ще те слушам, мамо,
искам пак да ме гушнеш и целунеш само!
- Спи на сънищата в звездния кош,
малка мечтателке, лека нощ!
© Никола Яндов Всички права запазени