Изпразва ни пълнолунието.
Стъклено.
Скърцат проблемите на битието
изцъклено,
между стените на безистена
стенат.
Стėна.
Изпиваш ме.
Изпива ме питието ти равнобедрено.
Непразна си.
Непразна между.
Луната изпразва се
в чашата.
Също между.
Между две взрения
в междувеждието
(политат надеждите).
Между две истини
(следват полети
на емблемите).
Между две еполėти
(...озарения)
Начашостливени сме до козирката.
© Ангел Всички права запазени