В днешно време няма чудеса,
казват повечето хора;
слепи са за малките неща,
смазани от душевна умора.
Но нима не е малко чудо
всяка ласка от любим човек;
или целувка от която сърцето бие лудо
и се чувстваш като перце лек.
А не е ли чудо красивия пейзаж,
който кара дъхът ти да спре;
или топлия пясък и мекия плаж,
слънцето, небето, дъха на море.
Не е ли чудо всяка книга
или стих, който може да те стопли;
парче вдъхновение от тях стига
да забравиш всичките си вопли.
Чудо е на птиците песента.
Чудо е всяка жива твар на земята.
Чудо са сезоните, дори есента,
когато разноцветни са листата.
Всъщност чудото се крие там
- във всяко малко нещо;
всеки може да го види, знам,
стига да вярва в чудесата горещо.
© Татяна Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Вие трябва да бъдете промяната, която искате да видите в света. »