11.02.2010 г., 18:10 ч.

Малко пламъче 

  Поезия » Любовна
790 0 1

Малко пламъче догаря,

в самотна тишина,

без въздух то угасва

в мрачната тъма…

 

Нима му бяха нужни,

клетви и заблуди,

нима му бяха нужни,

фосфорни цветя…

 

Пламъчето малко

имаше мечта,

да огрее в сърцето,

да бъде истинска мечта…

 

Но угасва в тишината,

тъжно и само,

защото не намери

в теб  душата,

нито любовта…

 

Сърцето ти студено,

не дoпусна никой там,

и пламъчето умори се,

да се бори със студа…

 

Малко пламъче догаря,

в самотна тишина

и с опита си то до края

разказа, за твоята

изгубена душа…

 

© Жулиета Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Жулиета, поздрави! Виждам, че и теб не те е страх от огъня! Винаги съм се питал защо плашат душите с някакъви си вечни пламъци, когато тях студа ги убива! Топли поздрави!
Предложения
: ??:??