По стъпките във пясъка,
останали след Лятото,
дъждовно се напъхва Есента;
като същински Малък Мук
догонва бясно вятъра
с вълшебни жълти чехли от листа.
Почакай, Есен - Малък Мук,
не бързай с дъждовете си!
Не е тъй хубаво да си голям!
Проблясват летните мечти
в обвивките на кестени
и моето сърце е още там.
© Павлина Гатева Всички права запазени