Всеки ден, общо взето,
чувам поне дузина:
,,Ох, на мама детето!"-
от сутрин, та до амина.
Поне да беше мъниче
туй мамино детенце,
крехко като птиче,
кротко като теленце,
пък то-цяла скала,
пържоли яде два ката.
Май има сто кила,
трудно минава вратата.
Майчето край него хвърка:
,,Не прави нищо , чедо!"
Това мен ще ме побърка-
егати тъпото кредо!
Хич зор да не си дава
зарад майчини мераци.
С лентяи да се равнява,
с чукундури и леваци!
Бащи, пазете децата
от майчини ,,грижи", ма яката!
Изпуснете ли нещата,
отиде коня в ряката!
© Георги Янков Всички права запазени