Малко я запържваш -
Пуска аромат.
Миг да се обърнеш -
Загорява, брат!
Хвърляш мазнината,
Хайде пак, отново!
Ръсиш сол в тавата,
Дебнеш я, спокоен.
Тикви, чушчици, подправки,
Тук-таме и някой мръв,
Разни източни добавки,
В рецептурника - най-пръв!
Пущината не увира!
Явно фурната е слаба...
Сипваш си четвърта бира.
"Де докопах тая плява?"
Слагаш нова. Упорито.
Белиш, бъркаш във несвяст!
Кофата прелива от меню-та...
Нова печка трябва, брат!
На котлона бързо спича,
Вътре - иска много време...
Таз' рецепта заприличва
не на ястие, на бреме!
© Елена Даскалова Всички права запазени