Мечтая си за нещо малко!
Невзрачно, знам, ще прозвучи,
но искам го, макар и жалка,
да бъда в нечии очи.
Мечтая си за нежна утрин!
Завита в топлото легло,
да чуя: "Как си тази сутрин?",
да ме погледне някой със добро.
И топличко да се усмихне
с очи на моите очи,
да легне в мен и да притихне
и тъй със поглед да мълчи.
Но не мълчание от болка,
а нежна и красива тишина
и обич кратичка и малка,
но стопляща с лъчите си света.
Мечтая си за малко нежност
и вечер да не съм сама,
да плувам в своята безбрежност.
Удавих се във свойта самота!
Мечтаех си да съм красива!
Мечтаех силно, със душа!
Едничката любов щастлива
бе само простичка мечта!
© Иринка Всички права запазени