Аз съм малък... и чета
много книги за океани.
За пирати по света...
и за смели капитани!
Аз мечтая... като тях -
да си имам малък кораб!
С верен - детски екипаж
да се рея из простора!
Из Карибските морета
да се нося без компас!
Да нощувам под небета
само с детския атлас!
Край Саргасово море,
сред скали и водорасли
да се гмурна със лице
сред медузите опасни!
Там в подводна пещера
да узная скрити тайни!
Строго пазени от нас
от акули зли, потайни!
Да ги кажа на децата,
за да станем по - добри,
Да помогнем на Земята,
да не бъдем алчни, зли!
Там в морето да открия -
лек за всички лоши хора!
Да им дам да го изпият,
злото вечно да преборя!
За да свършат днес войните,
да настъпи Детски Мир!
И да почнем пак игрите
сред океаните... безспир!
© Yuri Yovev Всички права запазени