Една муха се замечта
да стане пъстра пеперуда,
да литне волно над света,
красавица да бъде, чудна!
Да пърха с нежните криле,
кокетно в леки пируети.
За нея в нежни стихове
да пишат влюбени поети.
Но, кратка беше таз мечта -
щом зърна купче миризливо,
тя пак остана си муха
на него кацнала, щастливо.
© Валка Всички права запазени