За една любов, потънала в бездумие...
Мечтая си понякога за тебе
сама във стая, зад безброй стени.
Очите ти - тъй непосилно бреме,
показват ми милион врати.
По кой път да поема?
Не зная и не искам и да знам.
Кой от шансовете да приема?
Или пак на теб живота си да дам?
Мислите препускат бясно
и повличат ме във бездната сама.
Да вярвам ли във теб безгласно?
Да тръгна ли във нощната тъма?
Ръцете търсят упорито
силата ти сред безброй мълви.
Следи те погледът прикрито,
а сърцето мълчи все тъй, мълчи...
Стоя на кръстопът, от болка престоял.
Сълзите капят в дланите ти тихо.
Душата ми е цвят, за слънце зажаднял,
а ти до мен стоиш и се усмихваш.
Усмивката ти тъжна, замечтана
търси тук-там начин нов.
А любовта ни е разбита, проиграна,
погребана под черния покров.
Пръстите ми галят уморено
твойте толкова обичани коси.
Мислите мълчат примирено.
Мъртви са и нашите души.
Студено, черно и протрито
небето смее се над теб и мен.
Смее се на теб и мен открито
ден след ден, след ден, след ден...
14.04.2009г., София
© Метафора Всички права запазени