13.03.2010 г., 20:18 ч.

Мечтите на щъркелчето 

  Поезия » За деца
998 0 0

Мечтите на щъркелчето

 

Щъркел дългокрак

хвана жабка пак

и я занесе в гнездото,

за да нахрани жена си с месото.

Тъкмо щом ù даде месцето,

взе да се пропуква яйцето.

От там излезе щъркелчето малко,

но без да може да полети - жалко...

И си мечтаеше на щъркела детето

как, когато порасне, ще полети в небето,

как с ятото ще заминат за топлите страни,

как високо в небето ще лети.

Как ще прелитат морета и океани

и ще спират на някой остров запъхтяни,

а когато пристигнат в топлите страни,

край синьото небе ще лети, лети, лети.

И после ще се върне напролет

с поредния полет

в  красивата родина -

България - откъдето замина.

© Стефания Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??