Не влизайте във мислите си! Оставете
реката им край вас да потече.
С копнежите безумни не спорете,
тревогите мерете " на парче".
Безстрастни останете много дълго.
Гмурнете се стремително в покоя,
когато любовта лежи на хълбок
и шепне нежно, нежно на прибоя.
Очите затворете и полека
вдигнете се високо над света:
на себе си приятел, лъч, пътека,
напук на всяка пошла суета.
© Нина Чилиянска Всички права запазени
тревогите мерете " на парче"... Много е хубаво, поздравления!