15.08.2024 г., 15:25 ч.

Междусъседски паралел (пример за правосъдие) 

  Поезия
74 0 0

То за Правдата не остана нийде терен.

В поток неспирен текат проблеми.

(ту с парното, ту с тока).

И оглушахме от този до смърт

                            ни втръснал рефрен

за Галиче и разбойника-кмет

                                        Ценко Чоков.

 

А отвъд Дунава ококорени гледахме

как, от нас само на педя,

с безсънно усърдие денонощно съседите

изстрелват най-безпощадното-

                              площадното

                                                правосъдие.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??