19.12.2012 г., 19:26 ч.

Метафорично мой 

  Поезия » Любовна
804 0 0

 

Ти за мен си като пустинен дъжд.
Топъл полъх през студена сутрин,
като светулка в нощта,
като искра в пепелта.


Тайно сандъче, изпълнено с красота,
диамантче с кристален блясък,
прекрасен морски тласък.


Стъпка в пясъка,
желание за вик
и преднамерен тик.


Слънцето в лятната картина,
дърветата в морската градина.


Ти си и делфин, и планктон,
и керосин, и стон.
Кафе и бира.
Ягода и слива.


Ти за мен си целият един такъв словесен,
целият приказно небесен.
Безкраен и всевечен.

© Мария Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??