Двама пред мен се прибират от работа -
тя русокоса, той беловлас.
Май на живота са врътнали шайбата,
че много лета той я води в аванс.
Тя е с походка на млада пантера.
До нея, горкият крета едва.
Но те са успели да скъсят паралела,
компенсирайки разликата във възрастта.
Животът напуснал е своето русло,
преследвайки чисто финансов стремеж.
Май че цветът на парите е русият,
а любовта, безрезервна е само метеж.
21-04-2016
Д.В.
© Десислава Вълова Всички права запазени