Намерих черупка от мида.
Отворих я на своята длан
с надежда бисер да видя -
уви, вече го нямаше там ...
Обливан от топли вълни,
за обич той се разискрял,
докато рак се в мидата впил
и сърцето й свойски защипал ...
Отворена на моята длан,
сега празна мида държа -
две черупки, задушили пожар
в жадната моя душа ...
© Валентин Василев Всички права запазени