Миг рисуван на вода
Горещо ми е и се свличам
по плажни ивици
на брегове далеч от моя дом.
Горещо е, но се завивам
в чуждите зеници
на непознато и топло море.
А знам, че вече нямам път,
различен от този между две ръце,
в които мога да съм прилив
дълго чакан и без значение къде
от миг рисуван на вода -
като лятна буря,
като нещо преди свършване,
едно раждане - преди и след,
но още заедно във случване.
15.06.2010
© Боряна Всички права запазени
Светли празници на всички и нека Свелината
във вас да побеждава толкова притъмнелия ни свят!