Отечество, защо си тъй печално,
що на теб е тъй омразно?
"Срещу паметна плоча вандалски акт,
без срам, без чувство за такт."
Кой, родино мила, тъй те нарани,
кой във фейсбук гаврата разпространи?
"Антибългарски журналист,
македонистки активист,
що паметната плоча разруши
на десетки мои загинали души
през Първата световна война."
И аз съм възмутен, моя родна страна!
© Георги Всички права запазени