12.12.2015 г., 13:31 ч.

Мили дядо стар 

  Поезия
392 0 0

Трети път започвам да ти пиша.
Трети път, намачквам си листа.
Дядо, колко много те обичам,
с подарък ме дари за любовта.


Не искам много. Аз не лакомея.
С предмети е препълнен моят хол.
Щастливо искамq дядо, да живея.
Живот щастлив не се продава в МОЛ.

 

Усмихнати лица да срещам само,
когато се разхождам из града.
Сълзи и притеснения да няма
и всичко нека да е светлина.

 

Ти забрани тунелите житейски.
Проблемите ти вътре залости.
Нека няма лични интереси,
зависими от цели и пари...

 

Това за Новата година пожелавам.
Дано да го получа този дар.
Послушните подарък заслужават.
Аз вечно слушам, мило дядо стар.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??