Творец бе той с високо самочувствие
във сайтовете поетични с реноме -
Едно обсебващо съзнанието присъствие
говорещо с различни гласове...
Към феновете си бе благ и добродушен,
и с медни думи галеше им сетивата.
Добър бе той, към всеки щом му е послушен,
но с другите... не бяха тъй нещата...
Критиците си режеше с секира
и хвърляше метеорити-гняв по тях.
Бе цар на шоуто и на сеира
громящ противниците си... докато станат прах...
Дори и Зевс към него би изпитал завист,
така умееше обиди-гръмотевици да мята
пропити със омраза и ненавист,
родили се от егото и суетата...
А иначе редеше си творби лирични
със фрази фини, със изящен дъх.
Та как да свържеш стиховете романтични
с лицето друго... на психясал плъх?
Но важното бе туй, че бе голяма клечка,
със връзки във властта и сред критиците!
Не те съветвам в теб да види пречка,
че ще усетиш на поезията... камшиците...
И ето, че логичното се случи
(това са рисковете на професията)
сам званието на себе си той връчи -
Министър-председател на поезията...
*****
Една история разказах тука
излята в рими и със ритъм строг.
На него пожелавам му сполука -
Днес Министър-председател,
утре Поетичен бог...
28.03.2019.
Георги Каменов
Всяка прилика с действителни лица и събития е напълно случайна!
© Георги Каменов Всички права запазени
Благодаря ти за свежарския коментар, Маргарита )