Като грейнали слънца
под лозниците стари
нацъфтели са безброй
жълти минзухари.
Те последният са цвят
на един умиращ свят,
който зимата ще скрие,
с леден сняг ще го покрие.
О, цъфтете вий сега
малки, грейнали слънца,
че цветът ви дава радост
и напомня ми за младост.
© Лидия Кърклисийска Всички права запазени