МИРИС НА КАФЕ
Когато във съня ти се прокрадне
богатият, невидим аромат –
със него вече аз ще съм откраднал
частица от потайния ти свят…
И в твоя сън – ще бъда част от тебе
преди да си отворила очи.
Със този аромат ще те обсебя…
А утринният здрач ще замълчи...
И ще те гледам - вперил в тебе поглед -
тъй кротка в обладалия те сън,
докато утрото нощта не погне
и слънцето не се покаже вън....
© Георги Ванчев Всички права запазени