13.12.2013 г., 20:25 ч.

Миризлива, чорапена представка 

  Поезия
384 0 0

Мирише под елхата, няма спор.

Ох, как ме задушава аромата.

Мирише на умрял и съхнещ пор.

Нужна ли е или не - елхата?

 

Вони като незнайни светове.

Звездата ли е главната причина?

Включвам мигновено CNN,

и отговор разбира се, намирам.

 

Навсякъде елхите са с звезди,

но как да им усетя аромата?

Чорапчето мечтаех си преди,

а днес между мечтите си се мятам.

 

Мирише ми и давя се от смрад.

Събул го е наверно оня старец.

Да ме прощава шареният свят,

но по-добре са няколко шамара...

 

Не искам петолъчка на върха.

Искам си елхичката зелена.

Звездата си е винаги звезда,

но никога по празници червена.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??